Maskeradkostymer

Om du ska gå på maskerad har du säkert redan klurat ut att man i regel har två vanliga val när det gäller att skaffa maskeradkostymer och det är förstås att antingen köpa kostymerna själv eller att hyra maskeradkostymer. De flesta är nämligen inte händiga eller påhittiga nog att tillverka maskeradkostymer själv, eftersom det är både svårt och tidskrävande, åtminstone om man vill ha en riktigt lyckad kostym. 

Tips på var du köper bäst maskeradkostym online

HERR
pirat
  • Maskeradkostym Herr
  • Snygga & spännande maskeradkostymer online. Stort utbud av olika kostymer.
  • Beställ online:
DAM
damdräkt
  • Maskeradkostym Dam
  • Fräcka & roliga maskeradkostymer på nätet. Här hittar du kostymer till festen.
  • Beställ online:
BARN
barndräkt
  • Maskeradkostymer Barn
  • Fina och söta maskeradkostymer för barn. Perfekt till kalaset eller maskeradbalen.
  • Beställ online:

Men vilket av dessa alternativ är egentligen bäst? Bör man hyra eller köpa maskeradkostymer?
Här kommer en lista med fördelar och nackdelar med båda alternativen:

Att köpa maskeradkostymer

Den största fördelen med att köpa en maskeradkostym är förstås att det kräver betydligt mindre jobb än att hyra en, då man vid uthyrning behöver hämta och lämna tillbaka kostymen. Dessutom kan man idag köpa maskeradkostymer online, eftersom det finns många nätbutiker som säljer dem idag. Detta gör att man kan köpa en kostym utan att ens behöva lämna sitt eget hem. 

Att köpa maskeradkläder har även den fördelen att du då har en helt egen kostym, som du kan använda om du skulle bli bjuden på en maskerad eller liknande igen. Om du överväger att göra detta bör du dock fundera noga på hur troligt det är att du kommer att bli bjuden på fler maskeradfester. Om så inte är fallet, kan det nämligen vara så att du lägger ut pengar på en maskeradkostym helt i onödan. Dessutom bör du om du väljer att köpa maskeradkostymer säkerställa att du köper en ganska tidlös kostym, så att den inte ser allt för gammalmodig ut efter ett tag. 

Att hyra maskeradkostymer

Om du behöver något väldigt specifikt, som du tror att du endast kommer att använda en gång, t.ex. för att maskeraden du ska på har ett mycket specifikt tema, så är uthyrning i regel alltid ett bättre val än att köpa kostymen. Det blir både billigare och smidigare och du slipper ha en gammal kostym liggande där hemma som du ändå inte använder. Genom att hyra en maskeradkostym när du behöver en, får du råd att skaffa en ny varje gång du behöver en, vilket faktiskt kan bli roligare för dig själv.

Nackdelen med att hyra en maskeradkostym är förstås att man då får en kostym som någon annan redan burit. För den som verkligen oroar sig för hygienen är detta kanske därför inte det bästa lösningen. De flesta uthyrningsföretag gör dock sitt bästa för att säkerställa att hygienen är okej, så i regel behöver man inte oroa sig allt för mycket över detta.