Allt för maskeraden

Damperuker

Peruker för kvinnor. Här hittar du ett stort sortiment av damperuker för alla tillfällen. Olika färger och längder på håret.

 

Damperuker – så hittar du peruker att bära vid speciella tillfällen

Idag bär kvinnor peruker av flera olika anledningar. Bland annat är det ju, som de flesta förmodligen känner till, möjligt att man tappar sitt eget hår som en följd av att man drabbats av vissa sjukdomar, t.ex. cancer, och det finns även en del kvinnor som bär peruker under långa perioder av religiösa skäl. Om man hör till dessa grupper, och avser att bära damperuker ofta och länge, bör man lägga en hel del tid på att hitta seriösa och välgjorda damperuker, det är inget snack om saken, men det är inte denna typ av damperuker som avses i denna artikel. Istället kommer vi att fokusera på damperuker som bärs endast för omväxlings och nöjes skull, t.ex. för att man ska på en fest där man klär ut sig, för att man gillar att ha en annan typ av hår än vad man har naturligt på fester och andra speciella tillställningar, och så vidare.

Vi tycker nämligen inte att det är lika viktigt för kvinnor som skaffar damperuker av dessa anledningar att lägga ned lika mycket tid på att hitta den rätta peruken, t.ex. en peruk som ser så naturlig ut som möjligt, eftersom man förmodligen ändå inte vill att folk verkligen ska tro att det är ens riktiga hår de ser, och eftersom man ändå inte kommer att bära peruken man skaffar så ofta. Allt detta gör att man kan skaffa mindre verklighetstrogna och kvalitativa peruker än den som bär peruken regelbundet, vilket i sin tur brukar göra att man kan skaffa dessa damperuker som bärs ”för skojs skull” på fler ställen.

Här kommer några tips på vart du kan vända dig för att hitta damperuker för fester, maskerader och liknande:

Maskeradbutiker och festartikelsbutiker

T.ex. Buttericks och andra liknande butiker, som numera finns på allt fler orter. Dessa säljer förstås mestadels andra maskerad- och festprodukter, men eftersom damperuker börjar bli allt mer efterfrågade, säljer de ofta även en del peruker också.

Stora varuhus

I vissa av de större varuhusen runt om i Sverige kan man också hitta vissa damperuker, framför allt i perioder innan Halloween och så vidare. Man måste dock ha lite tur för att hitta damperuker i dessa, så detta är inte ett alternativ som vi föreslår att du har som ”huvudalternativ” i din jakt på damperuker, så att säga.

Nätbutiker

Online kan man ju hitta det mesta numera, och givetvis är inte damperuker något undantag. Det finns nämligen massvis med nätbutiker som säljer dem via nätet idag, och de har ofta ett riktigt bra sortiment och förmånliga priser dessutom, så detta är verkligen en metod som vi rekommenderar för de flesta. Du hittar nätbutikerna ifråga med hjälp av sökmotorer.

Andra sajter på nätet – Annonsmarknader och auktionssajter

Även på sajter som t.ex. Tradera (Sveriges största auktionssajt), Blocket (en av de största annonsmarknaderna på nätet i vårt land) och liknande kan man ibland hitta damperuker till salu om man har turen med sig. Det lönar sig därför att titta lite på dessa sajter också, men utbudet varierar stort från gång till gång, så man kan inte alltid räkna med att hitta något passande, tyvärr.

Mer läsning:

Recension:

Damperuker
Betygsatt av: AllaMaskeradkläder.se ⚡
Betyg: 4.5/5